Izleti


Brela su smještena na idealnom mjestu za jednodnevne i poludnevne izlete u obližnja mjesta. Većina jednodnevnih putovanja koja spajaju Brela s drugim odredištima u Dalmaciji omogućavaju istraživanje šireg područja.


MAKARSKA -  centar rivijere i obalnog područja, bogata je kulturnim znamenitostima: gradski trg s  katedralom sv. Marka,  franjevački samostan s bogato opremljenim malakološkim muzejem.. 

BIOKOVO - otkrijte raznoliku ljepotu Parka prirode Biokovo s najvišim vrhom  Sv. Jure (1762 m). Pogled na primorska mjesta i otoke, te obrađena polja maslina, samo su neki od fotomotiva. 


OMIŠ - obalni  srednjovjekovni grad smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine samo 20 km od Brela. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se ˝Radmanove Mlinice˝, izletničko mjesto poznato po kruhu ispod peke i svježim pastrvama

RAFTING, CANYONING - su  avanture  koje traju po  3-4 sata, ali o njima se priča godinama. Mnogi se, zadivljeni ljepotama rijeke Cetine i adrenalinom koji izazivaju rafting i canyoning, vraćaju toj avanturi čim ponovno nađu slobodnog vremena.


FISH PICNIC - je izlet za one koji vole more, njegovu ljepotu i tipičnu dalmatinsku atmosferu: sunčanje, kupanje, pjesmu, dobra lokalna vina i svježe pečenu ribu.

SPLIT - grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture. Poznat je po sportovima i brodogradnji. Smješten je 45 km od Brela.


TROGIR - je najbolje očuvan srednjovjekovni grad na istočnoj obali Jadrana.  Dospio je  na popis UNESCO-vih spomenika svjetske baštine na kojem se nalaze najraritetnija svjetska bogatstva.

OTOK HVAR - leži 15 nautičkih milja poprijeko od Brela. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, bogat romaničkim i renesansnim građevinama i mediteranskim ugođajem. Nosi ime hrvatske Madeire. Grad Jelsa, drugi po veličini na otoku poznat je po svojim plemenitim dalmatinskim vinima.


KORČULA - obiluje prirodnim ljepotama posebne privlačnosti, vrijednih da ih se posjeti i upozna. U blizini grada Korčule je arhipelag dvadesetak nenaseljenih otočića obraslih gustom makijom.

IMOTSKI - srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Brela (pl. Biokovo), blizu bogate plodne doline (Imotsko polje) s dobro održavanim vinogradima. Poznat po Modrom i Crvenom jezerima. Nekih 40 km od Brela, nudi potpuno drukčiji ugođaj od obale..


DUBROVNIK - romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom, perla je Jadrana. Smješten na najjužnijem kraju Hrvatske, 180 km od Brela.

MEĐUGORJE - svjetski poznato svetište, od Brela udaljeno svega 70 km. Turistima koji odsjednu u Brelima svakako preporučamo poludnevni ili cjelodnevni izlet autobusom, a hodočasnicima koji putuju u Međugorje, savjetujemo da se zaustave i u Brelima..


MOSTAR - je stoljećima na raskršću različitih civilizacija i svaka od njih je u njega utkala dio svoje posebnosti.

SLAPOVI KRKE - rijeka Krka i 7 njezinih slapova čine prirodni i krški fenomen s ukupnim padom od čak 242 m. Krka je postala nacionalni park 1985. godine i 7. je po redu nacionalni park u Hrvatskoj. Poznat je po velikom broju jezera i slapova.


PLITVIČKA JEZERA - najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Ona su jedina prirodna baština u Hrvatskoj uvrštena na popis svjetske baštine kulturnih vrijednosti UNESCO – 1979. godine, među prvima u svijetu.